Tvinga Vattenfall starta Ringhals 1 och 2 – Skriv under uppropet
16 december

Tvinga Vattenfall starta Ringhals 1 och 2 – Skriv under uppropet

Statliga energijätten Vattenfall bör omgående påbörja arbetet med att återuppstarta Ringhals 1 och 2 för att sänka de skenande elpriserna. Skriv under uppropet och visa att du vill ha mer kärnkraft, lägre elpriser och varmare inomhus!

Elpriser som närmar sig tio kronor per kilowattimme är på väg att knäcka svensk ekonomi samtidigt som kylan drar in över Sverige. Konsekvenserna är allvarliga. Hushåll kämpar med att få ekonomin att gå ihop, svensk industri kan tvingas till stora varsel och framför allt skenar inflationen med högre ränta som följd.

Den nytillträdda regeringen har lovat ett elprisstöd, men experter varnar att den åtgärden riskerar elda på inflationen. Grundproblemet, att vi har för liten elproduktion när vi behöver elen som mest, är mer akut än någonsin. Det ska poängteras att den nuvarande regeringen har ingen skuld i den uppkomna situationen, det är den förra rödgröna regeringen som stängde ner två fullt fungerande kärnkraftverk.

Emellertid är det den nuvarande regeringen som styr landet och situationen är akut!

Därför vädjar vi till energi- och näringsminister Ebba Busch att skyndsamt påbörja arbetet med att tvinga statliga Vattenfall att avbryta avvecklingsplanerna och istället väcka liv i de nedsläckta reaktorerna Ringhals 1 och 2.

– Tidöavtalet som ligger till grund för regeringsbildningen stipulerar visserligen att en utredning om återstart ska tillsättas. Men hur lång tid den tar vet ingen. Vi måste sätta press på regeringen som i sin tur måste sätta ner foten mot Vattenfall. Att inte återstarta reaktorerna är ett samhällsekonomiskt vansinne, säger Chang Frick – grundare av elhandelsbolaget Svensk Kärnkraft AB.

Därför uppmanar Chang Frick alla kärnkraftsvänner runt om i landet att skriva under uppropet nedan. Genom att tvinga igång de avstängda kärnkraftsreaktorerna kan vi kraftigt sänka elpriset för alla i Sverige, dämpa inflationen och kanske rentav bromsa räntehöjningarna.

Vill du stödja vårt opinionsbildande arbete är du varmt välkommen att byta elavtal till oss – vi garanterar 100% kärnkraft!

Skriv under!

High energy! Teckna dig för en strålande affär!

Det är busenkelt att byta till Svensk Kärnkraft. Med din nuvarande elräkning till hands fyller du bara i uppgifterna så sköter vi resten!

Bli kund idag