Hjälp oss stoppa Miljöpartiets skadliga utsläpp
7 juli

Hjälp oss stoppa Miljöpartiets skadliga utsläpp

140 000 liter tjockolja förbränns i timmen för att du ska kunna ladda din elbil. Så kan Miljöpartiets politik summeras, menar Chang Frick som är grundare till elhandelsbolaget kärnkraft.se. – Inte bara ökar utsläppen när de stänger ner svenska kärnkraftverk, vi får dramatisk högre elpriser, förklarar han.

Det håller på att gå åt helvete på den svenska elmarknaden. Det menar Chang Frick, grundare av elhandelsbolaget Svensk Kärnkraft AB. Flera medier har berättat i veckan att kraftverket i Karlshamn, som drivs av tjockolja, nu förbränner 140 000 liter i timmen för att producera el. Samtidigt rusar elpriserna och det varnas för att elräkningarna kan bli rekordhöga i vinter.

– Det är en direkt konsekvens av att Miljöpartiet lyckats driva igenom nedstängningar av flera kärnkraftverk, säger Frick.

Mycket talar dessutom för att situationen kan bli betydligt värre. I Storbritannien har vanligt folk tvingats hantera elpriser på rekordhöga 30 kronor per kilowattimme. Det betyder att ett normalt hushåll som en vintermånad gör av med 1500 kilowattimmar på en månad då får en elräkning om 45 000 kronor. Och detta innan skatter och olika avgifter.

Tidigare har liknande ohållbara scenarier utspelats i både Texas och Kalifornien i USA. Och den gemensamma nämnaren tycks vara avsaknaden av kärnkraftverk.

– Begreppet "grön energi" betyder i praktiken vind- och solel. Men när solen inte lyser på vintern, eller vi har högtryck och vindstilla mitt i smällkalla vintern, då brakar det ihop. Vi har helt enkelt inte elproduktion när vi som mest behöver den.

För svensk del har det gått så långt att Sverige, som normalt exporterar el och hjälper grannländerna att minska sitt beroende av smutsig kolkraft, nu istället tvingas importera el under vissa timmar på dygnet. Detta gäller speciellt för de södra elområdena. Konsekvensen blir att vi bidrar till att kolkraftverk i Tyskland och Polen släpper ut mer, inte mindre, koldioxid.

Samtidigt är inte Frick förvånad över att vi nu ser den här situationen framför oss. Redan för tio år sedan kom flera skarpa varningar om konsekvenserna av att stänga ner de svenska kärnkraftverken, men detta har inte hörsammats varken av politiker eller medier, säger Frick.

– Folk har helt enkelt blivit lurade, inte minst av Miljöpartiet. Är det verkligen meningen att du ska ladda din snordyra Tesla med ännu dyrare el som produceras med tjockolja?

Det finns ingen "snabblösning" på problemet. Frick argumenterar att det behövs mer kärnkraft, inte mindre. Det var därför han startade elhandelsbolaget karnkraft.se som ett sätt att påverka opinionen och ge folk en chans att stödja det energislag som på riktigt bidrar både till lägre elpriser och mindre utsläpp.

Du kan också bidra genom att byta elavtal till karnkraft.se och på så vis hjälpa oss att få stopp på Miljöpartiets skadliga politik.

– Elpriset är samma som du redan betalar hos de stora energijättarna, men istället för att stödja propaganda om vind och solel bidrar du till att upplysa folk om varför kärnkraften behövs, avslutar Frick.

Klicka här för att byta till Sveriges enda elbolag som aktivt tar kampen mot Miljöpartiet!

High energy! Teckna dig för en strålande affär!

Det är busenkelt att byta till Svensk Kärnkraft. Med din nuvarande elräkning till hands fyller du bara i uppgifterna så sköter vi resten!

Bli kund idag