Vi välkomnar Vattenfalls kunder till vårt elbolag
7 juli

Vi välkomnar Vattenfalls kunder till vårt elbolag

Under tisdagen meddelade statliga Vattenfalls presschef Natalie Sial att hon är minst sagt besvärad över sverigedemokrater och kapitalister. I en tweet refererade energijättens presschef till en debatt mellan moderaten Benjamin Dousa och Joar Forsell från Liberalerna.

I tweeten uttrycker Sial kritik mot att Moderaterna tar stöd hos SD. "Hej rasist du är okej för du är kapitalist", skriver hon raljerande när hon kritiserar Dousa. Istället berömmer hon Forsell som "påminner om vilka SD är och vad deras övergripande mål är".

Utspelet från statliga Vattenfalls presschef har skapat diskussion i styrelsen hos Svensk Kärnkraft AB. Efter ett lunchmöte togs beslutet att Vattenfall behöver stöd.

– Vi kan inte tolka tweeten som annat än ett rop på hjälp. Vattenfall är djupt besvärade av högermänniskor i allmänhet och sverigedemokrater i synnerhet, säger Chang Frick, grundare av elhandelsbolaget Svensk Kärnkraft AB.

Som ett av Sveriges absolut största elbolag samlar Vattenfall hundratusentals elkonsumenter, både företag och privatpersoner. Givet stödet i opinionen för SD och högerpartier kan så mycket som hälften av Vattenfalls kundstock vara av särskilt besvärande art.

– Vi har beslutat att lägga konkurrensen oss emellan åt sidan och istället sträcka ut en hand till Vattenfall. I solidarisk anda är vi beredda att ta över de kunder som uppenbart inte passar in i Vattenfalls värdegrund, säger Johan Varland, delägare i Svensk Kärnkraft AB.

– Svensk Kärnkraft är ett elbolag specialiserat på just SD-väljare, högermänniskor och kapitalister. Genom oss har Vattenfall en ypperlig möjlighet att, så att säga, slutförvara den del av kundstocken som inte passar in i deras profil, fortsätter Varland.

Styrelsen i Svensk Kärnkraft är även beredda att gå längre i erbjudandet till Vattenfall. Exempelvis kan vi finansiera ett utskick till alla Vattenfalls kunder nästa gång de får sin elräkning från den statliga energijätten. I det utskicket kan kunder med högersympatier uppmanas byta till Svensk Kärnkraft AB.

– I gengäld är vi beredda att ge Vattenfall alla kunder i vår kundstock som sympatiserar med Miljöpartiet. Det är win-win, avslutar Chang Frick.

Är du en Vattenfall-kund som inte passar in i deras profil?

Klicka här för att byta till vårt elavtal som garanterat är fritt från värdegrund och moraliska pekpinnar!

High energy! Teckna dig för en strålande affär!

Det är busenkelt att byta till Svensk Kärnkraft. Med din nuvarande elräkning till hands fyller du bara i uppgifterna så sköter vi resten!

Bli kund idag