Så försöker Strandhäll förneka rödgrönas ansvar för skyhöga elräkningar
14 januari

Så försöker Strandhäll förneka rödgrönas ansvar för skyhöga elräkningar

"Det du nu ägnar dig åt är ganska illa", skriver den förra miljö- och klimatministern Annika Strandhäll (S) till debattören Henrik Jönsson efter att den senare påtalat de rödgrönas ansvar för nedlags kärnkraft och de skenande elpriserna vi nu ser. Frågan är extra känslig när skyhöga elräkningar riskerar omkullkasta både svensk ekonomi och hundratusentals svenska hushåll.

Det är i en Youtube-video som samhällsdebattören Henrik Jönsson sakligt förklarar hur framför allt Miljöpartiet och Socialdemokraterna tagit beslut om förtida stängning av fullt fungerande svenska kärnkraftverk. I videon visar Jönsson hur både ledande miljöpartister och socialdemokrater varit helt öppna med att kärnkraften ska stängas ner.

Men nu när elpriserna bokstavligen skenar på grund av nedstängda kärnkraftverk vill inte S-företrädare kännas vid att de har något ansvar. Trots att Jönsson pedagogiskt och sakligt påminner de rödgröna om deras egna beslut i regeringsställning, vad de sagt i olika intervjuer samt vad de kommunicerat till sina väljare, försöker rödgröna företrädare att blanda bort korten.

En av de som reagerar starkt på Jönssons video är den förra miljö- och klimatministern Annika Strandhäll.

"Fint att du googlat, klippt och klistrat. Eller också kan man ta del av fakta. Bl a klarlagda av några av Sveriges seriösare oberoende journalister och publicerade i en seriös tidning. Inga av SDs alternativmedier eller via olika delningsbilder", svarar Strandhäll på Twitter.

De "seriösa" och "oberoende" journalister som Strandhäll indirekt åsyftar är bland annat Dagens Nyheter. Den 20:e december förra året publicerade tidningen en ledare med rubriken "Tack och lov har vi råd med skyhöga elpriser". Det följdes senare upp med en nyhetsartikel som vilseleder läsarna om var ansvaret ligger. Tidningens tes är att både de borgerliga partierna samt de rödgröna har ett ansvar för den situation vi nu har.

Men även om de borgerliga partierna har en viss skuld genom en energiöverenskommelse är det de rödgröna som aktivt drivit på för att stänga ner kärnkraftverk, vilket Jönsson också påtalar.

– Jönsson gör ett hedervärt arbete. Vi ska inte låta de rödgröna komma undan ansvar för vad de ställt till med. Vi måste alla hjälpas åt mot desinformationskampanjer från såväl DN som dess parlamentariska gren i de rödgröna partierna, säger Chang Frick, grundare av elhandelsbolaget Svensk Kärnkraft AB.

Vill du stötta opinionsbildning för mer svensk kärnkraft? Byt då elavtal till just Svensk Kärnkraft AB! Du hittar formuläret nedan, välkommen!

High energy! Teckna dig för en strålande affär!

Det är busenkelt att byta till Svensk Kärnkraft. Med din nuvarande elräkning till hands fyller du bara i uppgifterna så sköter vi resten!

Bli kund idag