Så trollade vi vänstern om elstödet
18 mars

Så trollade vi vänstern om elstödet

"Regeringskansliets påstådda lantbrukare är nu upphittad?" skriver vänstertidningen Arbetets politiska redaktör Daniel Swedin. Han är en av flera hundra kända profiler som gick på ett skämt om att Chang Frick fått 773 669 kronor i utbetalt elstöd från Försäkringskassan. – Det här är fantastiskt roligt. Men den som kollar videoklippen noga ser att det inte kan stämma, säger Chang Frick, grundare av elhandelsbolaget karnkraft.se.

I ett videoklipp, som publicerades på Twitter under lördagseftermiddagen, hörs Chang Frick tala med en handläggare på Försäkringskassan. På hans datorskärm syns en utbetalning från Försäkringskassan i elstöd om 773 669 kronor. På olika sätt försöker Chang Frick förklara att han visserligen köper stora mängder el, men att det är i verksamheten för elhandelsbolaget kärnkraft.se och att det alltså inte är pengar han är berättigad till.

Men videon är ett skämt för att "trolla" vänsterprofiler som kritiserar regeringen för elstödet.

– I min första tweet med videoklipp skriver jag rakt ut att "man kan tro att det här är ett jävla skämt". Vilket det alltså är. Vi lade även in andra ledtrådar för den uppmärksamme. Bland annat stämmer inte saldot med insättningen om man kontrollräknar. Utöver det lade vi även till en betalning från OnlyFans, säger Chang Frick som är grundare av kärnkraft.se

– Flera på Twitter som tittat noga på videoklippet har upptäckt de här hintarna och förstått att det är en så kallad "trollning" med elhandelsbolaget som avsändare.

Förutom Daniel Swedin har en lång rad journalister och kända opinionsbildare kommenterat den påhittade uppgiften att rekordstödet betalades ut till Chang Frick utan att förstå att det är ett skämt. Detta tycker Frick är extra roligt. I en senare Tweet skriver Swedin också att "Mycket talar väl för att detta är en trollning - inte minst det baitiga kontoutdraget - men det är i  alla fall snyggt spelat av herr kaos. Regeringen har sett till att INGEN kan motbevisa hans utsaga".

– Nu pratar mängder av människor i sociala medier om mitt elbolag kärnkraft.se, framför allt vänsterkonton. Jag är mycket nöjd med PR-tricket, säger Frick.

Frick berättar vidare att det är en uttalad ambition att vara "Sveriges roligaste elbolag". Exempelvis har varje månadsfaktura en ny skämtteckning med aktuellt politiskt innehåll. Tidigare har Frick även låtit göra en 2,5 ton tung staty av Joakim Lamotte som han placerat framför LO-borgen som en protest mot höga elpriser.

Vidare uppmanar Frick även dem som gillar kärnkraft att byta elhandelsbolag till just Svensk Kärnkraft AB. Han lovar mer roande underhållning för de som byter elavtal till kärnkraft.se.

I formuläret nedan kan du fylla i dina uppifter och bli kund i Sveriges förmodligen kaxigaste elbolag. Inga bindninstider, inga uppsägningstider och framför allt ett sjysst timpris. Välkommen!

 

High energy! Teckna dig för en strålande affär!

Det är busenkelt att byta till Svensk Kärnkraft. Med din nuvarande elräkning till hands fyller du bara i uppgifterna så sköter vi resten!

Bli kund idag